banner

Voleybol Ruhunu Yakala

Hemen Keşfet
banner

Her Adımda Limitleri Zorla

Hemen Keşfet
banner

Kusursuz Tenis Performansı

Hemen Keşfet
banner

Sokakların Tarzı: Gel-NYC

Hemen Keşfet
banner

Enerjini ASICS ile Arttır

ASICS'in üstün performanslı giyim ürünlerini keşfet.



Sporcu Ayakkabısı

Asics, hem amatör hem de profesyonel sporcu ayakkabısı modelleriyle sportif faaliyetlere konfor katıyor. Birbirinden şık ve rahat modelleriyle dünyanın en sevilen profesyonel sporcu ayakkabılarına imza atan Asics, 1949 yılından bu yana kalite ve teknolojinin karşılığı oluyor. Japonya’da kurulan marka, bugün tüm dünyayı harekete geçirmek vizyonuyla, dünyanın dört bir yanında kullanılıyor.
Asics ayakkabılar, uzun yıllar süren Ar-Ge çalışmaları ve özel araştırmalar sonucu üretiliyor. 1990 yılında kurulan Asics Spor Bilimlerin Enstitüsü, inovatif tasarımların çıkış merkezi oluyor. Laboratuvarlarda test edilen, denenen, geliştirilen modeller, dünyanın en iyi sporcularının tercihi olmanın gururunu Asics’e yaşatıyor. Profesyonellerin seçimi olan teknolojilerle amatör spor hayatını desteklemek isteyenler de Asics’i tercih ediyor.
Asics sporcu ayakkabıları arasında tenis ve koşu ayakkabısı gibi birçok farklı aktiviteye uygun modeller yer alıyor. Sporcuların verimli performans göstermesi, güvenle hareket etmesi, esnek ayakkabıları sayesinde kusursuz destek alması hedefiyle oluşturulan tasarımlar, ayak anatomisine uygun olarak tasarlanıyor. Örneğin hem yan hem de düz hareket için özel destekler sunan tenis ayakkabısı modelleri, sporcunun maksimum performans ve konfor hedefini karşılıyor. Hareket biyomekaniği gözetilerek tamamlanan modellerde, aktivite sırasında ayağın aldığı şekil an be an takip edilerek form oluşturuluyor. Özellikle denge, stabilite ve yer tutuş gereksiniminin arttığı erkek koşu ayakkabısı modelleri için koşu biyomekaniğine özel çözümler sunuluyor. Profesyonel bir sporcu ayakkabısının sahip olması gereken konfor, rahatlık, nem ve hava transferi özellikleri, yüksek taban tutuşu, denge ve enerji dönüşümü, Asics ile sağlanıyor.

Sporcu Ayakkabısı Nedir?

Sporcu ayakkabısı, yapılan spor sırasında sporcunun konforlu ve güvenli hissetmesini sağlayan, performans verimliliği için destek veren ayakkabılara deniyor. Bir ayakkabının sporcu ayakkabısı olabilmesi için ilgili sportif aktiviteye özel geliştirilen özellikler bulundurması şart koşuluyor. Atletizmden güreşe, tenisten voleybola kadar birçok farklı spor için farklı sporcu ayakkabıları üretiliyor. Her sporun yapıldığı zemin, spor sırasında gerçekleştirilen hareketler, faaliyetlerin gereklilikleri farklı olduğu için sporcu ayakkabılarının da sunduğu teknik ve tasarım detayları birbirinden farklılaşıyor. Taban kalınlığı, saya özellikleri, orta taban destekleri, iç taban tasarımı, taban yastıklaması, spora göre değişiklik gösteriyor.
Sporcu ayakkabılarının spora bağlı sunduğu özelliklerin yanında profesyonel destek sağlamak için vadettiği fonksiyonlar da sıradan ayakkabılardan farklılaşıyor. Örneğin Asics sporcu ayakkabıları, kullanıcıların basış şekline, ayağın pronasyon türüne özel alternatifler sunarak spor sırasındaki sakatlanmaların oluşma olasılığını azaltıyor. Sporcuların performansını destekleyen ayakkabılar, içe veya dışa basma gibi sorunları, nötr pronasyon sağlayan özel taban teknolojileriyle çözmeye yardımcı oluyor. Spor sırasında sporcunun ihtiyaç duyduğu; stabilite, denge, tamponlama, sağlamlık, tutunma ve esneklik sporcu ayakkabıları aracılığıyla sağlanıyor.

Sporcu Ayakkabısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kaliteli bir sporcu ayakkabısının taşıması gereken belli özellikler bulunuyor, ayrıca modelin sporcunun ayağına uygun olması da temel gereksinimler arasında yer alıyor. Sporcu ayakkabısı seçerken dikkat edilecek belli noktalar var, sen de bu kıstasları göz önüne alarak senin için en uygun sporcu ayakkabısı modelini bulabilirsin. Sporcu ayakkabısı seçerken nelere dikkat edilmeli merak ediyorsan önerilerimiz seninle:

Sporcu ayakkabısı alırken öncelikle ayakkabının anatomik yapına uygun olduğundan emin olmalısın. Ayağının numarasına, basış açına, pronasyon eğimine uygun modelleri tercih etmelisin. Eğer ayak kemeriyle ilgili anatomik bir sorun yaşıyorsan, muhakkak sporcular için tasarlanan ortopedik ayakkabı modellerine yönelmelisin.

Sporcu ayakkabısı seçerken denemek önem taşıyor. Ayakkabı giyildiğinde parmakların sayanın ön kısmına değmemesi, ayakkabının ne çok sıkı ne de bol hissettirmesi gerekiyor.

Yapacağın spora uygun serileri denemen ve aktiviteye uygun sporcu ayakkabıları tercih etmen gerektiğinin altı çiziliyor.

Ayakkabıların nefes alabilmesi ve nem transferi sağlaması, tüm sporlar sırasında konforun sırrı oluyor.

Sporcuların sık antrenman yaptığı göz önüne alındığında modellerin dayanıklı olması ve kaliteli malzemelerden yapılmasının ne kadar önemli olduğu fark ediliyor. Materyal bilgisine ve dayanıklılık özelliklerine bakarak seçim yapmalısın.

Sportif aktivite sırasında giyeceğin kalınlıkta çorapları yanında bulundurmalı ve ayakkabı denerken bu çorapları giymelisin. Böylece ayakkabının ayağına uygunluğu konusunda daha doğru fikir sahibi olabilirsin.

Modellerin hafif olması birçok sporda hız kazanmaya yardımcı oluyor. Eğer performans odaklı bir sporcu ayakkabısı alacaksan hafifliğe ekstra önem vermeli ve seçeceğin ayakkabının hafif olmasına dikkat etmelisin.

Özellikle sert hareketler bulunduran sporlarda, adımla beraber yerden yansıyan şok etkisi, ayakta sakatlanmalara neden olabiliyor. Sporcu ayakkabılarının yeterli orta taban desteği bulundurması, şoku absorbe etme kabiliyetinin bulunması, ardışık sert hareketlerde bile ayağın güvende olmasını garanti ediyor. Orta taban özelliklerine, tamponlama etkisine dikkat ederek ayakkabı seçimi yapabilirsin.

Kullanacağın zemin özellikleri neler? Çim, toprak veya kum gibi farklı zeminler için ayakkabılarda farklı özelliklerdeki tabanlar kullanılıyor. Zemini göz önüne alarak taban tutuşunu değerlendirmeli ve seçimini gerçekleştirmelisin.

Sporcu ayakkabılarında teknik özellikler bir hayli önemli olsa da estetik detaylar da büyük önem taşıyor. Zorlu müsabakalarda sana eşlik edecek modellerin zevkini yansıtmasına, kıyafetlerine uyumlu olmasına özen göstermelisin.

Sporcu Ayakkabısı Nasıl Olmalıdır?

Sporcu ayakkabısının ayağa binen yükü hafifletmesi gerekiyor.

Maksimum konfor sağlamak sporcu ayakkabısının görevleri arasında sıralanıyor.

Sporcu ayakkabısı enerji verimi sağlamalı.

Tamponlamadan ödün vermeden hafiflik vadetmeli.

İçe veya dışa basma eğilimi olduğunda devreye giren özel taban sistemlerinin ayağı normal pozisyona getirmesi gerekiyor.

Ayağın yapısal bütünlüğünün korunması önem taşıyor.

Sporcu ayakkabısı modellerinin esnekliği, harekete tam uyum sağlaması, rahatlığa imkan veriyor. Doğal hareket sağlayan ayakkabılar, sporcular için daha uygun görülüyor.

Sporcu ayakkabılarının aşınmaya karşı dayanıklı olması şart koşuluyor.

Orta tabanın şok etkisini absorbe etmesi gerekiyor.

İç tabanların ayakları hijyenik, kuru ve serin tutması temel ihtiyaçlar arasında sıralanıyor.

Sporcu ayakkabısı, ilgili spora uygun özellikler sunmalı.

Sporcunun cinsiyetine özel yapısal farklılıklar içermeli. Cinsiyet ayak anatomisini değiştirdiği için özel teknolojilerle olası sorunlara çözüm üretmeli.

Asics Sporcu Ayakkabısı Özellikleri Nelerdir?

Asics sporcu ayakkabıları, profesyonel ve amatör sporcuların ayakkabıdan beklentilerin tam anlamıyla karşılıyor. Üstün özellikli modeller, yastıklamadan iç tabana dek vadettikleri yenilikçi teknolojilerle konfor ve performans için ilk tercih haline geliyor.

Asics’in imzası olan Gel yastıklama, Asics sporcu ayakkabılarının birçoğunda bulunuyor. Darbe yönetiminde uzman olan sistem, Asics’in en popüler serisi Gel Kayano dahil birçok modelde kedine yer buluyor. Spor sırasında denge arayanlara stabilite vadeden jel yastıklama, 1993 yılından bu yana kullanıcıların tercihi oluyor. Gel teknolojisi bugün New Double Gel, Double Gel ve Single Gel seçenekleriyle modellerde kendine yer buluyor

Asics’e özel patika teknolojileri, sporcuları zorlu arazilerde outdoor sporların keyfini sürmeye davet ediyor. Guidance line, IGS, Asics Grip, Rock protection, Lace garage ve quick lacing gibi özel çözümler sayesinde sportif faaliyetlerde konfor ve güven aynı paydada buluşuyor. IGS yani Impact Guidance System Asics sporcu ayakkabılarının temel yapısını oluşturuyor. Ayakkabılar bu sayede her ayağın yapısına tam uyum gösteriyor ve doğal hareket elde ediliyor. Guidance Line: IGS sisteminin gelişmiş versiyonu olarak tanımlanıyor. Yürüyüş döngüsünü her harekete adapte eden sistem, ilk hareketten ayağın son andaki formuna kadar adımın her anını mükemmel destekliyor. Değişen basınç noktaları dengelenerek zemin ile ayağın her zaman sıkı temas kurması sağlanıyor.

Orta tabanda Asics’in FlyteFoam Propel, FlyteFoam, AmpliFoam ve Eva köpüklerinden destek alınıyor. FlyteFoam, organik liflerle desteklenen özel formuyla sıradan EVA tabandan %55 daha hafif görülüyor. Ekstra tamponlama ve hafiflik sağlıyor. FlyteFoam Lyte, Asics’in en hafif taban formülünü işaret ediyor. Nanofiberlerle en iyi tamponlama etkisi, uzun ömürle konforun sürekliliği sağlanıyor. FlyteFoam Propel: Enerji dönüşü sağlayan yapısıyla sıçrama ve itiş gücünde rakip tanımıyor. Üstelik hafiflikten de ödün vermiyor. AmpliFoam, Geleneksel hafif EVA köpüğün hafifletilmiş ve üst yüzey yastıklama sunan versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Tamponlama yetkinliği ve dayanıklılığı ile Asics modellerine çok yakışıyor.

İçe basma ve denge konusunda sporcuların yardımına Guidance trusstic, Dynamic Duomax ve duomax özellikleri koşuyor. Duomax desteği, çift yoğunluklu, iç arka kısımda bulunan orta taban sisteminden oluşuyor. Dengeyi artıran destek, içe basma eğitimi olduğunda devreye girerek ayağı ideal pozisyona getiriyor. Dynamic Duomax, Duomax sisteminin geliştirilmiş versiyonunu oluşturuyor. Üst seviye koruma vadediyor. Trusstic System: Ayağın yapısam bütünlüğünü korurken taban ünitesinin ağırlığını minimuma indiriyor.

Saya için Cloutch Counter, Midfoot Fit System, Engineered Mesh, Knit, 3D Print elements, Breathable Mesh özellikleri kullanılıyor. Nefes alan ısı ve nem dengesini sağlarken ayağın saya içinde konforlu hissetmesini garanti eden özellikler sporcular için özel hazırlanıyor. Saya özellikleri hijyen, kuruluk ve serinlik sağlayan ortholite iç tabanla tamamlanıyor.

Dış taban teknolojilerinde ise AHAR Sponge, Super AHAR, Pu Duosole, AHAR Rubber ve Solid Rubber alternatifler bulunuyor. Farklı zeminlerde mükemmel yer tutuşu sağlayan Asics teknolojileri, AHAR sistemi temelinde çeşitleniyor. AHAR, aşınmaya dayanıklı kauçuk malzemeden oluşan bir dış taban teknolojisini tarif ediyor. Kauçuktan 2 kat daha fazla aşınma dayanıklılığı sunan AHAR, geliştirilmiş AHAR+ versiyonuyla 3 kat fazla sağlamlık sağlıyor.

Asics kadın ve erkek sporcu ayakkabısı modelleri, cinsiyete özel sunduğu özelliklerle büyük fark yaratıyor. Asics’in yaptığı araştırmalar, erkek ve kadınların ayakkabıda farklı ihtiyaçları olduğunu gösterdiği için tasarımlar da bu farklara yoğunlaşarak hazırlanıyor. Kadın sporcu ayakkabılarının topuk ve ön ayak oranı değişiyor. Kadın ayakkabılarında topuk, ön ayağa göre daha dar şekilleniyor. Ayakkabılar da bu farka uyum gösteriyor. Ayrıca erkek sporcu ayakkabıları, ortalama ağırlığın fazla olması nedeniyle daha fazla yastıklama taşıyor, kadın modelleri ise daha az yastıklama ile daha iyi sıçrama ve darbe emilimi sunabiliyor. Tüm bunlara ek olarak kadınların dönem dönem değişen östrojen düzeyleri, ayak kemeri yüksekliğinin azalmasına yol açıyor. Asics sporcu ayakkabıları değişen kemer yüksekliğine göre en konforlu ayakkabı deneyimini sunmak üzere özel tasarımla sunuluyor.

Sporcu Ayakkabısı Modelleri

Asics sporcu ayakkabısı modelleri içinde tenis, koşu, voleybol, güreş, futbol, outdoor ve yürüyüş ayakkabısı gibi farklı seçenekleri bulabilirsin. Ayrıca, Asics sporcu modelleri arasında lifestyle ayakkabılar da yer alıyor. Gündelik yaşamda kullanılabilen, kişilerin her an kendilerini iyi, rahat ve şık hissetmesini sağlayan tasarımlar da Asics koleksiyonunda alıcı buluyor. Onlarca seri, tescilli birçok teknoloji, renk renk, desen desen ikonik sporcu ayakkabısı tasarımlarıyla Asics seni bekliyor.Üstelik yalnız senin için değil, sevdiklerin için de Asics doğru adres. Onlara Sevgililer Günü indirimleri ile güzel bir hediye olarak Asics tasarımlarını alabilir, seçkin hediyelerle özel günleri çok daha değerli kılabilirsin.

Sporcu Ayakkabısı Fiyatları

Asics sporcu ayakkabısı fiyatları, modellerin teknik özellikleri üzerinden belirleniyor. Ayakkabıda kullanılan materyaller, sunulan teknolojiler, tasarım detayları, sezon modası, dönemsel kampanyalar sporcu ayakkabısı fiyatlarını değiştirebiliyor. Kullanıcıların kendileri için en uygun modeli seçerken öncelikle ürün özelliklerini incelemesi, tasarımları yaptıkları spora, ayakkabıları kullanacakları zemine, estetik zevklerine ve ayak numaralarına göre filtrelemesi, ardından fiyat karşılaştırması ile son kararı vermesi öneriliyor. Asics tüm modellerinde fiyat kalite dengesini karşılayarak kullanıcılarına güven veriyor. Yarım asırdan daha uzun süredir, dünyanın dört bir yanındaki profesyonel ve amatör sporcuların ilk tercihi olan Asics, bugün milyonlarla kullanıcısının memnuniyetiyle başarısını taçlandırıyor. Sen de sporcu ayakkabısı tercihini Asics koleksiyonundan yapabilir, kadın, erkek ve çocuk sporcu ayakkabısı modellerinde konforu deneyimleyebilirsin. Hız, dayanıklılık, estetik ve mükemmel koruma sağlayan Asics sporcu ayakkabılarınla, günün her anında kendi rekorlarını egale etmeye hazırsın!

back to top
Filtreler